A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Про діяльність опорного закладу Нижньосірогозький ліцей у 2021  році відзвітувала 09 лютого  на засіданні виконавчого комітету селищної ради директорка закладу Ольга Клочко

Дата: 10.02.2022 16:06
Кількість переглядів: 102

Фото без описуВона поінформувала присутніх про те, що у  2021 році у 20 класах опорного закладу здобували освіту 504 дитини. У Степненській філії навчалися 65 дітей.

Для всебічного розвитку дітей в опорному закладі працюють    секції баскетболу, волейболу, футболу, туризму, легкої атлетики. Крім того, вихованці закладу навчаються у  секціях дитячо-юнацької спортивної школи та відвідують гуртки при Будинку творчості дітей та юнацтва.

За рахунок коштів селищної ради організовано підвіз учнів початкової школи.  

У закладі 2 комп’ютерних класи, які підключені до мережі Інтернет, WiFi-зона покриває усі навчальні кабінети закладу.

Бібліотечний фонд налічує 23451 примірник художньої та навчальної літератури. Протягом 2021 року покращилася забезпеченість підручниками.

Звітуючи перед членами виконавчого комітету селищної ради Ольга Клочко зауважила, що навчальний процес у закладі організований відповідно до освітньої програми опорного закладу.  У 2021 навчальному році індивідуальною формою навчання (педагогічний патронаж)  охоплено 5 учнів, із них 4 дитини з інвалідністю; сімейною формою - 1 здобувач повної загальної середньої освіти. 

Вона акцентувала увагу присутніх на тому, що у закладі функціонує 6 інклюзивних класів, у яких навчаються 11 дітей з особливими освітніми потребами. Завданням нової української школи є створення інклюзивного освітнього середовища, сприятливого для спільного навчання, виховання та розвитку дітей з урахуванням їх потреб та можливостей. Протягом навчального року робота в інклюзивних класах проводиться відповідно до індивідуальної програми розвитку дитини. Діти з особливими освітніми потребами забезпечені корекційно-розвитковими заняттями шляхом укладання закладом цивільно-правових угод з психологом, вчителем-логопедом та вчителем-реабілітологом.  Створені команди супроводу.

У періоди  організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання охоплені були всі учасники освітнього процесу, в тому числі учні, які знаходяться під педагогічним патронажем. 30% занять було проведено в синхронному режимі  через платформу  ZOOM  або  Google Classroom, Meet. В асинхронному режимі зв'язок між учнями та вчителями здійснювався за допомогою месенджерів Viber, Telegram, Messenger, через листування в закритих групах соціальної мережі Facebook, електронну пошту.  З метою дотримання академічної доброчесності вчителями широко використовувалися тестові завдання в Гугл формах, на платформах На Урок, Всеосвіта.

Під час презентування звіту роботи закладу за минулий рік, керівник закладу Ольга Клочко особливу увагу приділили варіативній складовій навчального плану, яка спрямована на  посилення предметів інваріантної складової  - математики, української мови, історії України, англійської мови, географії та вивчення таких курсів: «Дивосвіт літератури», «Етика», «Підліткам про статеве виховання», «Розвиток хімічної науки та його зв'язок із сучасною хімією» , індивідуальні заняття для роботи зі здібними та обдарованими учнями з географії,біології та фізики.

«Про результативність варіативної складової  свідчать результати складання ЗНО учнями опорного закладу Нижньосірогозький ліцей у 2021 році» - зауважила Ольга Клочко.

Вона розповіла, що поглиблення та розширення знань здобувачів освіти здійснюється також через залучення  їх до позакласної та позашкільної діяльності у формі інтелектуальних, спортивних і мистецьких змаганнях, фестивалях, конкурсах, участі в предметних олімпіадах

Для стимулювання учнів до пізнавальної активності, дослідницької діяльності і наукової творчості Нижньосірогозький ліцей отримав нове обладнання та  дидактичні засоби для кабінетів природничо-математичного циклу. За результатами участі адміністрації закладу в  проєкті «Оснащення обладнанням для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій» від Міністерства освіти і науки України було отримано STEM-лабораторії для кабінетів фізики, хімії, біології з мультимедійним обладнанням, цифровими вимірювальними комп’ютерними комплексами, лабораторною технікою і комплектами для проведення експериментів і досліджень.

Розвивається шкільний медіа центр як складова розвивальної освіти. У шкільній бібліотеці  організовано для учнів доступу до Інтернету з метою пошуку та використання освітніх матеріалів На сайті закладу створено електронний каталог підручників

Добрі і відмінні результати продемонстрували учні закладу на районному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад, інших конкурсах і спортивних турнірах і змаганнях.

Пріоритетним напрямком виховної роботи в школі є забезпечення національно-патріотичного та духовного розвитку учнів, формування всебічно розвиненої, високоосвіченої особистості, виховання громадянина патріота з високим рівнем національної гідності та свідомості, політичної культури та громадянської активності.

Фінансово-господарська діяльність школи здійснюється відповідно до статуту на основі прийнятого бюджету.

Адміністрацією опорного закладу, педагогічним і учнівським колективами, батьками приділяється достатньо уваги естетичному вигляду навчального закладу. Коридори, вестибюль поступово поповнюються новими сучасними  стендами, активно проводиться робота з озеленення класних кімнат і коридорів. Подвір'я закладу завжди прибране, доглянуте. На квітниках щороку висаджуються квіти, які протягом літа доглядаються, своєчасно обрізаються  дерева, кущі.  Бордюри побілені, ведеться покіс трави на прилеглій території, для цього в наявності два бензотримери. Проводиться  винесення і періодичне вивезення сміття з території закладу.

 В опорному закладі проводився  косметичний ремонт приміщень, класних кімнат, коридорів та навчальних кабінетів, частково замінено енергозберігаючі лампи, створено зони відпочинку. Проведено підготовку до осінньо-зимового періоду, перевірені лічильники води та світла, перезаряджені вогнегасники. Проведено капітальний ремонт коридору І поверху та фойє І корпусу та поточний ремонт туалетів ІІ та ІІІ поверхів  із заміною нової сантехніки, вентиляції, індивідуальних кабінок, пісуарів, електросушилок. Результатом робіт, у стилі сучасного дизайну, є безпечні і комфортні умови перебування у закладі усіх учасників. Для харчоблоку придбано дві енергоефективні електроплити, електросковорідку, нейтральні столи для лінії роздачі  та встановлено механічну острівну витяжку.

Для забезпечення протиепідемічних заходів було наявне у необхідній кількості та постійне поповнення  миючих, дезинфікуючих, антисептичних засобів. Для забезпечення протипожежних заходів встановлено автоматизовану систему пожежної сигналізації.

Для належного проведення дистанційного навчання було придбано 20 планшетів та 4 ноутбуки. У жовтні 2021 року здійснювалося освоєння коштів за Урядовою Програмою «Спроможна школа для кращих результатів» це більше 3 млн. гривень та співфінансування бюджету селищної ради.  Проводиться капітальний ремонт коридору, актового залу та покрівлі ІІ корпусу. Передбачено закупівлю спортивного обладнання та інвентарю, меблі для коридору й ресурсної кімнати. Було придбано засоби логопедії та інвентар лікувальної фізкультури для дітей з ООП. За кошти освітньої субвенції виконуються  роботи по капітальному ремонту спортивного корпусу старого корпусу.

Постійно поповнювалися засобами для навчання НУШ та меблями початкові класи, закуплено комп’ютерну техніку, класні дошки для 5-9 класів.

До 1 вересня отримано шкільний автобус ATAMAN для підвозу 58 школярів.

Проведена велика робота по оновленню харчоблоку їдальні та обіднього залу. Придбано за кошти бюджету селищної ради лінію роздачі з холодильною вітриною, столовий та кухонний посуд й інвентар, поновлено стелажі для сушіння посуду і зберігання сипучих продуктів, підтоварник з лотками для зберігання фруктів й овочів, дві електром’ясорубки для м’яса і риби, два холодильника, нейтральні столи, 2 бойлери, мийку двосекційну.

Підсумовуючи свій виступ директорка опорного закладу Нижньосірогозький ліцей Ольга Клочко зазначила, що результати роботи радували відзнаками у 2021 році: кращий навчальний заклад Нижньосірогозької територіальної громади (за результатами голосування); переможці Всеукраїнського конкурсу «Найкраща туалетна кімната BEST WC»; 51 місце у рейтингу ЗЗСО області.

Вона зауважила, що не дивлячись на отриманий результат вони не збираються зупинятися на досягнутому. «Попереду багато роботи, адже не всі плани ще втілені. Є куди рости та до чого прагнути, тож далі буде»  - пообіцяла Ольга Клочко.

Більш детально зі звітом роботи опорного закладу Нижньосірогозький ліцей можна ознайомитись на офіційному веб-сайті селищної ради, за посиланням: https://ns-gromada.gov.ua/zvituvannya-vikonavchih-organiv-16-55-06-04-01-2022/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь