A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Готовність аграріїв Херсонщини до весняно-польових робіт обговорили під час засідання обласної колегії

Дата: 18.02.2022 13:48
Кількість переглядів: 146

Фото без описуВчора, 17 лютого, відбулося засідання колегії  Херсонської облдержадміністрації під головуванням очільника області Геннадія Лагути , в якому прийняла участь заступник селищного голови Оксана Полуекто разом з керівниками установ та відділів селищної ради.

Основним питанням на порядку денному став стан підготовки аграріїв області до весняно-польових робіт у 2022 році.Фото без опису

Доповідачі розповіли, що  під урожай 2022 року на Херсонщині посіяно 627,0 тис. га озимих культур та 98,7 тис. га. озимого ріпаку. Моніторинг свідчить, що на початок зимового періоду більшість посівів перебували у доброму та задовільному стані. Перезимівля озимих культур відбулася в задовільних умовах. 

Щодо ранніх зернових та зернобобових культур. Їх планується посіяти 743,4 тис. га, з них ярих зернових культур - 176,1 тис. га. Також соняшнику планують посіяти 335,0 тис. га, а сої - 71,0 тис. га.

Нині сільгоспвиробники готують техніку для проведення комплексу весняно-польових робіт. Загалом планується задіяти 13062 тракторів, 3968 культиваторів та 3847 посівних агрегатів. 

Аграрії забезпечені добривами на 75%, у тому числі азотними добривами для підживлення посівів озимих культур на 82%.

“У кожному районі необхідно затвердити план невідкладних заходів та пропонується провести наради з питання підготовки району до весняно-польових робіт у 2022 році з обов’язковим залученням науковців, представників банків, облдержадміністрації, обласних служб”, - зазначила директорка Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення ОДА Маргарита Степанова.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь