A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Про створення безпечних умов проживання місцевих мешканців на території громади говорили під час робочої зустрічі селищного голови з керівником Головного управління ДСНС України у Херсонській області

Дата: 22.02.2022 13:52
Кількість переглядів: 111

Фото без описуВчора, 21 лютого, селищний голова Дмитро Такаджи провів робочу зустріч з начальником Головного управління ДСНС України у Херсонській області Андрієм Павленком, який перебував з робочим візитом на Сірогозщині.

У травні минулого року, під час першої  зустрічі вони підписали меморандум про співпрацю між Нижньосірогозькою селищною територіальною громадою та Головним управлінням ДСНС України у Херсонській області.

Тож цього разу, під час спілкування вони знов обговорили питання організації заходів з метою комплексного вирішення завдань щодо забезпечення захисту населення і територій громади.

 Щороку в нашій державі реєструють 30 тисяч випадків пожеж, під час яких гинуть близько двох тисяч людей. Розбудова мережі Центрів безпеки у громадах забезпечить ефективне реагування на подібні надзвичайні ситуації до 20 хвилин. На цьому наголосив начальник Головного управління ДСНС України у Херсонській області Андрій Павленко, у ході бесіди.

Селищний голова Дмитро Такаджи акцентував увагу співрозмовника на тому, що селищна рада зацікавлена у створенні безпечних умов для проживання місцевих мешканців на  території громади. Щоб кожен мав змогу захистити себе, своїх рідних та своє майно від наслідків пожежі, аварії чи будь-якої іншої надзвичайної ситуації та отримати кваліфіковану допомогу в особі рятувальників, у тому числі під час дорожньо-транспортних пригодах.

«З початку створення громади розглядається можливість створення такого Центру на нашій території, адже йдеться про захист здоров’я та життя людей. На базі Центру безпеки  передбачається функціонування місцевого пожежно-рятувального підрозділу, служб швидкої медичної допомоги та охорони правопорядку.

Тож створення Центру є реальним вирішенням питання  швидкого реагування на різноманітні небезпечні ситуації у  віддалених населених пунктах. Нажаль існує проблема, адже його створення потребує значних фінансових інвестицій, над пошуком яких ми наполегливо працюємо» - зауважив він.

У ході діалогу дійшли певних домовленостей, серед яких і надання допомоги  обласним відомством ДСНС у визначенні розрахунку необхідної кількості пожежно-рятувальних підрозділів, їх чисельності, місця дислокації з урахуванням прибуття до місця    надзвичайної    ситуації    і    пожежі    у найкоротші терміни.     Крім того, місцевій пожежній частині буде виділено новий спеціалізований автомобіль, бувший же у використанні передадуть в оперативне користування місцевій добровільній пожежній бригаді.

Вдячні  керівництву Головного управління ДСНС України у Херсонській області за порозуміння та сподіваємось на подальшу співпрацю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь