Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

До уваги мешканців громади!

Дата: 09.10.2023 17:27
Кількість переглядів: 65

Фото без описуПісля повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, росія нещадно обстрілює жилі квартали та окремі будинки. Десятки тисяч людей залишилися без домівок. Держава гарантує відбудування зруйнованого через війну майна. Для цього Урядом розроблено чіткий алгоритм роботи з обстеження об’єктів, пошкоджених, зруйнованих внаслідок збройної агресії російської федерації та подальшої компенсації за нього.  

Відтак,  наказами начальника Нижньосірогозької селищної військової адміністрації утворена комісія для обстеження, фіксації пошкоджених, зруйнованих об’єктів внаслідок воєнних дій Російської Федерації на території Нижньосірогозької селищної територіальної громади та затверджено  Положення про комісію,  також утворена комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України на території Нижньосірогозької селищної територіальної громади, затверджено Положення про комісію та визначено відповідальних осіб, що забезпечуватимуть внесення і коригування інформації (документів) про пошкоджене та знищене майно, про осіб, майно яких пошкоджено або знищено, шкоду та збитки, завдані внаслідок пошкодження такого майна, а також іншої інформації, визначеної  Порядком.

Даними відповідальними особами проводиться постійна робота в Реєстрі пошкодженого/зруйнованого майна та реєстрація об’єктів нерухомого майна на підставі інформаційних повідомлень про пошкоджене майно, що надійшли від мешканців громади через застосунок ДІЯ.

Так, за період з початку повномасштабного вторгнення і до сьогодні опрацьовано 63 інформаційних повідомлення (що становить 98 % від кількості, що надійшло, всього 64 ІП), з них зареєстровано 26 об’єктів нерухомого майна, 38 повідомлень повернуто заявнику зі статусом «Не може бути оброблено», так як надано не повний комплект документів. Всім заявникам, через застосунок ДІЯ,  надано вичерпні відповіді та рекомендації щодо повторної подачі заявки.

Подати інформаційне повідомлення про пошкоджене та знищене   нерухоме майно можна незалежно від місця проживання чи перебування фізичної особи або місцезнаходження юридичної особи:

а) через портал Дія (авторизуватись – подати повідомлення за посиланням https://diia.gov.ua/services/poshkodzhene-majno – відправити повідомлення);

б) через застосунок ДІЯ у смартфоні (розділ «Послуги» - «Пошкоджене майно»);

в) через ЦНАП / нотаріуса (з собою мати ІНН та паспорт, фото пошкоджень (якщо є).

Проте, перед тим, як звернутися до ЦНАП, необхідно перевірити, чи приймають в обраному відділенні повідомлення про пошкоджене майно.

Подання інформаційного повідомлення безкоштовне.

Після подання інформаційного повідомлення через портал Дія/ застосунок Дія у смартфоні/ ЦНАП/ нотаріуса, інформація про майно автоматично зареєструється у Реєстрі пошкодженого та знищеного майна.

Звертаємо увагу, що компенсація можлива наразі виключно тільки за нерухоме житлове майно, тобто квартири, будинки, житлові приміщення. Компенсація за рухоме майно або нерухоме нежитлове майно поки що не передбачається, як і відшкодування за будь-яку техніку тощо.

Окрім того, Порядок подання інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації поширюється виключно на фізичних / юридичних осіб (заявників), які є:

- власниками (балансоутримувачами) нерухомого майна;

- замовниками будівництва щодо об’єктів будівництва;

- за якими таке майно закріплено на праві господарського відання чи праві оперативного управління (для юридичних осіб);

- членами житлово-будівельних кооперативів, які викупили житлове приміщення кооперативу, але не оформили право власності на нього;

- які здійснили інвестування та фінансування будівництва об’єктів, щодо яких отримано право на виконання будівельних робіт;

- ОСББ, керуючим багатоквартирних будинків, житлово-будівельними кооперативами, які здійснюють утримання відповідних будинків (для юр.осіб);

- спадкоємцями / правонаступниками вищезазначених осіб.

У разі находження інформаційного повідомлення не від власника нерухомого житлового майна, таке повідомлення буде прив’язано до об’єкта нерухомого майна, але надалі, без надання документів про право власності на нерухоме майно, отримати компенсацію буде неможливо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь