Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Механізм пересилання паспортів за кордон: як працює

Дата: 16.11.2023 20:10
Кількість переглядів: 24

Фото без описуНині в Україні чітко працює механізм пересилання паспортів від одного територіального підрозділу міграційної служби до будь-якого в іншому регіоні України, а також через Міністерство закордонних справ України до закордонних дипломатичних установ і розміщених за кордоном  представництв  Центру обслуговування громадян "Паспортний сервіс". 

Як отримати паспортний документ за кордоном?

Слід  звернутися до закордонної дипломатичної установи України з заявою  про отримання у країні перебування закордонного паспорта або внутрішнього паспорта у вигляді ID-карти. Заява має бути адресована тому територіальному підрозділу Державної міграційної служби в Україні, в якому цей документ оформлявся.

Наприкінці минулого року урядовою постановою було врегульовано питання, яким чином зробити так, щоб громадяни, які оформили закордонні чи національні паспорти у вигляді ID-картки в одному регіоні, мали можливість отримати готові документи безпосередньо за місцем свого фактичного перебування в іншому регіоні України, і так само за кордоном.

Тож для працівників міграційної служби подібна процедура пересилання паспортних документів за кордон вже стала буденною. Відпрацьовано певний алгоритм дій, щоб на прохання людей паспорти були доставлені практично у будь-яку країну, де є дипломатичне представництво України.

До прикладу, 18-річна мешканка Івано-Франківська отримає свій паспорт у Китаї саме завдяки такому алгоритму дій. Декілька тижнів тому вона оформила в Україні ID-картку. Документ очікував на видачу у територіальному підрозділі, проте українка оформила відповідну заяву з проханням переслати паспорт до її фактичного місця перебування. А точніше - до міста Гуанчжоу в Китайській Народній Республіці.

Документ спрямовано до МЗС України. За деякий час він надійде дипломатичною поштою за призначенням до Китаю.

Цьогоріч лише з Івано-Франківська українцям у різні країни світу переслано понад півтисячі біометричних документів, у тому числі 336 закордонних паспортів.  Географія широка: від сусідньої Польщі - до далеких Канади і США, а відтепер і до Китаю.

Державна міграційна служба України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь