Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Вшановуємо пам'ять учасників бойових дій на території інших держав, які загинули за Україну

Дата: 15.02.2024 10:03
Кількість переглядів: 12

Фото без опису🔹У 2014 році багато українських воїнів – учасників бойових дій на території інших держав – одними з перших відправилися добровольцями на український схід для захисту нашої держави. Вони й сьогодні боронять країну на фронті, а деякі віддали життя за Україну.

🔹Серед них – Герой України Володимир Примаченко – колишній очільник київського Відділу Міністерства у справах ветеранів України. Він пройшов війну в Афганістані, Революцію Гідності, АТО… Та, на жаль, загинув у червні 2022 році у бою під Бахмутом, боронячи Україну.

🔹Володимир Васильович народився й виріс у Кривому Розі. Пройшов війну в Афганістані. Був простим робітником, а потім менеджером на різних підприємствах. Активний учасник революції Гідності, після якої із побратимами одразу вирушив на схід, де розпочалася АТО. Вивозячи поранених товаришів з-під оточеного Луганського аеропорту, він зазнав осколкових поранень, тривалий час проходив реабілітацію.

🔹У сфері захисту ветеранів почав працювати з 2015 року. А липня 2019 року очолював київський відділ Мінветеранів. Його місією стало гуртування та мотивація побратимів, практична допомога тим Захисникам і Захисницям, котрі її потребували.

🔹Також Володимир Примаченко відомий як співорганізатор популярного щорічного забігу “Шаную воїнів, біжу за героя України”,захід збирав сотні учасників у київському середмісті.

🔹Із перших днів повномасштабного вторгнення російських військ Володимир Примаченко знову став на захист України у складі 242 батальйону 241 окремої бригади ТрО ЗСУ. Загинув 5 червня під містом Бахмут.

💬 “Краще про війну нічого не знати, але якщо так уже сталося, вважаю, що ніхто не повинен бути байдужим. Людям слід розуміти, що це стосується кожного, просто кожного”, – так свого часу Володимир Примаченко висловився про війну.

🔹8 липня 2023 року Президент Володимир Зеленський присвоїв Володимиру Примаченку звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно).

🔹Вічна пам'ять, шана і слава Володимиру Примаченку та усім полеглим Захисникам і Захисницям України

Мінветеранів !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь