Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

А ви знаєте, що можна знизити власні шанси захворіти на рак? Для цього потрібно дотримуватись простих рекомендацій, підготовлених Міжнародним агентством ВООЗ з дослідження раку:

Дата: 16.02.2024 12:24
Кількість переглядів: 18

Фото без описуБудьте фізично активними та дотримуйтесь збалансованого харчування. Нехай овочі, фрукти, цільнозернові продукти, боби та нежирне м’ясо птиці стануть звичною частиною вашого щоденного меню. Важливо також зменшити споживання солі та цукру в раціоні.

👉🏻 Відмовтесь від вживання алкоголю та тютюну. Алкогольні напої можуть спричинити щонайменше 7 видів раку. Куріння — один з найважливіших факторів ризику розвитку онкозахворювань. Поради та корисні матеріали щодо відмови від куріння можна знайти тут: https://stopsmoking.org.ua/

👉🏻 До 25% випадків раку в країнах із низьким і середнім рівнем доходів зумовлено такими інфекціями, як вірусний гепатит і вірус папіломи людини. А вірусний гепатит В може збільшити ризик розвитку раку печінки. Тож подбайте про те, щоб ваші діти пройшли вакцинацію від вірусу гепатиту В (гарантовано державою) та бажано вірусу папіломи людини. За можливості вакцинуйтеся самі.

👉🏻 Уникайте ризикованої сексуальної поведінки, адже вона може призвести до появи інфекцій, що передаються статевим шляхом. А це може збільшити ризик розвитку онкозахворювань.

👉🏻 Уникайте прямого сонячного світла вдень, особливо у пікові години активності сонця, адже це збільшує ризик виникнення меланоми. Користуйтеся сонцезахисними кремами й окулярами цілий рік.

👉🏻 Регулярно проводьте самообстеження та проходьте скринінги для різних типів раку, адже це збільшує шанси на раннє виявлення хвороби.

👉🏻 Дотримуйтеся правил техніки безпеки на виробництві та в побуті.

👉🏻 Для жінок: за можливості годуйте немовля грудьми, адже це знижує ризик розвитку раку молочної залози.

Центр громадського здоров’я України 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь