Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Розмінування земель сільськогосподарського призначення Херсонської області обговорили на нараді із начальниками районних й місцевих військових адміністрацій.

Дата: 20.02.2024 14:16
Кількість переглядів: 13

Фото без описуНа засіданні головував перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій, доповідали заступниця начальника Херсонської ОВА Ольга Малярчук, директор департаменту розвитку сільського господарства та зрошення ХОВА Дмитро Юнусов та керівник групи координації розмінування при Херсонській ОВА полковник Олександр Щебетюк.

На Херсонщині вже незабаром розпочнеться весняно-посівна кампанія. І проходитиме вона у складних умовах замінованості полів. Саме це проблемне питання розглядали сьогодні.

Йшлося про терміни розмінування та налагодження комунікації між військовими адміністраціями, саперними підрозділами та аграріями.

Понад двісті тисяч гектарів деокупованої Херсонщини вже розміновано. Більшість цих територій - землі сільськогосподарського призначення, а саме 178 тисячі гектарів.

Нині в кожній громаді працюють групи саперів. Їх кількість значно вдалося збільшити завдяки рішенням, ухваленим під час засідання конгресу місцевих і регіональних рад при Президентові України Володимиру Зеленському.

Аби пришвидшити темпи гуманітарного розмінування, вирішили, що місцеві ВА мають забезпечувати підрозділи необхідною інформацією про засмічені об’єкти та територій ВНП. А також надавати необхідну комунальну техніку.

«Важливо налагодити результативну роботу з розмінування у регіоні, тож для дієвого діалогу з громадами та аграріями, такі зустрічі тепер проводитимемо щомісяця» - зазначив перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.

Херсонська обласна державна адміністрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь