Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Національна служба здоров’я України продовжує серію публікацій для ветеранів про те, як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

Дата: 08.04.2024 11:31
Кількість переглядів: 12

Фото без опису

🟢 При інсульті важливо якнайшвидше отримати медичну допомогу. Тож при підозрі на інсульт, коли виникає різкий головний біль, раптове порушення мовлення, оніміння обличчя, втрата рухливості кінцівок – відразу викликайте “швидку” за номером 103.

✅ Діагностика та лікування інсульту входить до пріоритетних послуг Програми медичних гарантій. ❗ Звертаємо увагу: всі необхідні лікарські засоби й медичні вироби, включно з препаратами для тромболітичної терапії при ішемічному інсульті, – безоплатні для пацієнта. Вимоги купувати ліки за власний кошт є незаконними. У разі такого порушення з боку лікарні варто скаржитися головному лікарю або на гарячу лінію НСЗУ за номером 16-77.

Перевірити, які саме ліки входять до переліку безоплатних, можна тут:

➖ Національний перелік основних лікарських засобів: https://cutt.ly/ewVm7wbP.

➖ Централізовані закупівлі МОЗ: https://cutt.ly/jw8HmeLL.

🔘 Допомога надається у закладах, які уклали договір із НСЗУ за пакетом “Медична допомога при гострому мозковому інсульті”. Таких лікарень зараз 226 по всій Україні.

Окрім безоплатних ліків, ветеран може розраховувати на такі послуги:

✔️ інструментальні обстеження (СКТ (спіральна комп’ютерна томографія), МРТ, ЕКГ, УЗД тощо);

✔️ лабораторні аналізи, необхідні при підозрі на інсульт;

✔️ анестезія та знеболення на всіх етапах діагностики й лікування;

✔️ забезпечення компонентами крові;

✔️ реабілітаційна допомога;

✔️ психологічна допомога.

👉 Докладніше про лікування інсульту читайте на сайті НСЗУ: https://cutt.ly/cw8gzmK7 (розділ “Громадянам / Безоплатні послуги в Програмі медичних гарантій 2024 / Пріоритетні стаціонарні послуги / Медична допомога при гострому мозковому інсульті).

➡️ Перевірити, чи надає заклад допомогу за пакетом із лікування інсульту, допоможе дашборд “Укладені договори…”: https://cutt.ly/mwBHiCzZ (на сайті НСЗУ розділ “Е-дані”). Оберіть у фільтрах місто та в “Групі послуг” назву “Медична допомога при гострому мозковому інсульті”. ➡️ Також інформацію підкаже оператор контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

🔸 Після інсульту пацієнту для відновлення втрачених функцій та покращення якості життя часто необхідна комплексна реабілітація. На неї може направити лікуючий лікар – докладно про це ми писали тут: https://cutt.ly/Aw0uSNGm. Також читайте, як отримати ліки при серцево-судинних захворюваннях за програмою “Доступні ліки: https://cutt.ly/uw8gcGN8.

☝️ Зазначимо, Програма медичних гарантій є універсальною і має на меті забезпечити всіх громадян доступними та якісними медичними послугами, незалежно від соціального статусу чи місця проживання.

НСЗУ Національна служба здоров'я України 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь