A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та  населених пунктів Нижньосірогозької селищної територіальної громади

Дата: 19.04.2024 11:52
Кількість переглядів: 13

Фото без опису

Підведені підсумки громадського обговорення щодо перейменування об’єктів топоніміки (назв населених пунктів та назв вулиць в населених пунктах) на території Нижньосірогозької селищної територіальної громади, яке було розпочато 18 березня 2024 року з метою з’ясування та врахування громадської думки, та залучення представників громадськості до розгляду пропозицій з цього питання.

Організатор громадського обговорення – Нижньосірогозька селищна військова адміністрація.

Форма проведення громадських обговорень – електронні консультації.

Перейменування вулиць та населених пунктів територіальної громади здійснюється на виконання вимог Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» (далі – Закон), який передбачає деколонізацію топонімів (географічних назв), Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки».

Комісією по підготовці заходів, пов’язаних з виконанням Закону України від 21.03.2023 № 3005-ІХ «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в України і деколонізацію топонімії» (далі – Робоча група), затвердженою наказом начальника Нижньосірогозької селищної військової адміністрації від 15.03.2024 № 46 (далі – Комісія), була внесена пропозиція щодо затвердження переліку вулиць та населених пунктів, назви яких підлягають перейменуванню. Відповідно до чинного законодавства відповідний перелік затверджено наказом начальника Нижньосірогозької селищної військової адміністрації від 18.03.2024 № 47.

Громадське обговорення проводилося у період з 18 березня по 18 квітня 2024 року (включно). Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення оприлюднене на офіційному веб-сайті Нижньосірогозької селищної територіальної громади 18.03.2024 року.

Пропозиції, зауваження та рекомендації щодо перейменування вулиць та населених пунктів Нижньосірогозької селищної територіальної громади подавалися у письмовій формі на електронну адресу: mistobud-nsir@ukr.net до 18 квітня 2024 року включно із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові та адреси особи, яка їх подає або шляхом заповнення гугл-форми: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfr3f7PmJQpPQXG_ZUPC2Io7p9vIm4sN0XGfOxj6FTJtBT8NA/viewform?usp=sf_link .

На підставі рекомендацій Комісії з питань, пов’язаних з найменуванням (перейменуванням) вулиць, розташованих на території населених пунктів Нижньосірогозької селищної територіальної громади, та присвоєння їм імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій були внесені зміни до переліку вулиць та населених пунктів, назви яких підлягають перейменуванню, наказ начальника Нижньосірогозької селищної військової адміністрації від 02.04.2024 року №53 та змінено гугл-форму для подальшого проведення громадського обоворення: https://forms.gle/BzK8eAR6fnAmezwcA .

Громадське обговорення тривало 32 дні. За цей період були розглянуті звернення та пропозиції, які надходили від громадськості та членів робочої групи.

На голосування були внесені пропозиції комісії та жителів громади за виключенням звернень щодо найменування/перейменування вулиць іменами загиблих Героїв-земляків так, як дане питання члени Комісії запропонували розглянути після закінчення війни і при наданні згоди рідних.

Звіт надано для подальшого розгляду Робочою групою та прийняття відповідного рішення.

Відповідно до норм чинного законодавства рішення про перейменування вулиць буде прийматися начальником Нижньосірогозької селищної військової адміністрації з урахуванням рекомендації Комісії, пропозиції по перейменуванню назв населених пунктів буде направлено на розгляд профільного Комітету Верховної Ради.

Узагальнений аналіз пропозицій, що надійшли під час проведення громадського обговорення на електронну пошту та шляхом заповнення гугл- форми щодо перейменування/дерусифікації назв населених пунктів та назв вулиць в населених пунктах Нижньосірогозької селищної територіальної громади, що проводилося на виконання вимог Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» та Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» можна переглянути тут


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь