Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Соціальний захист

Час для дайджесту можливостей від команди Українського ветеранського фонду!

Ветерани, ветеранки та члени ваших родин, перед вами те, що допоможе ветеранам та їхнім сім’ям на шляху додому. Безоплатне навчання для ветеранів та ветеранок за реінтеграційною програмою «Кіберзахисники» від фонду цивільних досліджень та розвитку США за підтримки U.S. Department of State спільно з Мінветеранів та Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО. Програма включає: навчання від провідної української компанії ;поглиблення знань англійської мови; кар'єрне консультування; психосоціальна підтримка. Старт навчання: 12 лютого 2024 року. Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/n8qfe5KXLBC5N6QN6 . Дедлайн подання заявки на участь: 26 січня 2024 року. Деталі: https://cutt.ly/6wKZjHNN

17:35 21.01.2024

У травні 2024 року запрацює спрощена процедура призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів, людей з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, членів їхніх сімей тощо.

Новий порядок взяття на облік та призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для таких українців передбачає: ☛ можливість подати заяву на призначення пільги на ЖКП членами родини;

19:51 17.01.2024

Подати документи для отримання засобу реабілітації тепер можна до територіального відділення Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю

Для зручності тих, хто звертається за отриманням засобів реабілітації, розширено перелік органів, до яких можна подати заяву про забезпечення ДЗР або ж виплату компенсацій. Так, до списку додали територіальні відділення  Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.  

13:03 15.01.2024

Традиційний дайджест можливостей для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин.

Куди звернутися, якщо потрібна психологічна підтримка чи юридична допомога, звідки дізнатися про пільги та гарантії, де отримати нові професійні навички – про ці та інші можливості читайте у добірці: Стартувало анонімне онлайн-опитування ветеранів та ветеранок, чинних військовослужбовців та військовослужбовиць про їхні актуальні потреби та бачення можливостей для кар’єрного і професійного зростання від Українського ветеранського фонду. Розкажіть нам про свої очікування та побоювання, що стосуються сфери зайнятості. Нам дуже важливо дізнатися вашу думку. Щоб взяти участь в опитуванні, дайте відповіді на запитання в анкеті: https://veteranfund.com.ua/opytuvannia/

11:45 14.01.2024

Діти з інвалідністю та люди, що мають інвалідність з дитинства, мають право на соціальну допомогу.

Вона призначається на весь час інвалідності, встановленої органами медико-соціальної експертизи (МСЕК).  Розмір державної соціальної допомоги залежить від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

21:33 11.01.2024

Держава гарантує дітям з інвалідністю та людям, що мають інвалідність з дитинства, соціальну допомогу. Вона призначається на весь час інвалідності, встановленої органами медико-соціальної експертизи (МСЕК).

Соцдопомога дитині з інвалідністю віком до 18 років призначається її законному представнику. Діти з інвалідністю віком від 16 до 18 років можуть отримувати виплати самі, якщо визнані повністю дієздатними. Розмір державної соціальної допомоги призначається відповідно до прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. У 2024 році державна соціальна допомога призначається в таких розмірах:

21:02 10.01.2024

Дайджест можливостей – те, що допоможе ветеранам та їхнім сім’ям на шляху додому.

Перш за все, пам’ятайте – Ви завжди можете звернутись на Гарячу лінію кризової підтримки для ветеранів і їхніх родин. Якщо маєте потребу поговорити з кваліфікованим психологом, телефонуйте: 0 800 33 20 29. Лінія доступна щодня та цілодобово. Проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування, яку втілює IREX in Ukraine за підтримки Державного департаменту США. Мінветеранів створило єдину базу знань – вона має на меті уніфікувати освітні послуги для ветеранів і членів їхніх родин.

19:53 08.01.2024

Удосконалено порядок надання ВПО житла для тимчасового проживання

Сьогодні Кабмін вніс зміни до Постанови від 29.04.2022 № 495, якою затверджено Порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

15:54 05.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь