Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Соціальний захист

Питання, чи покриває Програма медичних гарантій реабілітацію та протезування, постійно виникає у соцмережах, під час онлайн та офлайн-заходів. Відповідаємо

Реабілітація є важливим напрямом, і Програмою медичних гарантій передбачено два пакети із реабілітаційної допомоги пацієнтам:

10:01 06.06.2024

Звертаємо увагу, що у зв'язку зі зростанням тарифу на електроенергію, розмір субсидії Пенсійний фонд перерахує автоматично.

Масовані ворожі обстріли завдали величезних руйнувань нашій енергетичній інфраструктурі. Щоб втримати енергосистему та не залишитись без світла, з 1 червня було встановлено нові тарифи на електроенергію.

17:48 05.06.2024

Якщо ви потрапили у складну життєву ситуацію і маєте проблеми із сплатою житлово-комунальних послуг, можна скористатися програмою субсидій.

Звертаємо увагу, що зараз діє спрощений механізм звернення за житловою субсидією, без збирання довідок і витрачання часу на заповнення декларації.

17:39 04.06.2024

«ЄДИНЕ ВІКНО» - КОМПЛЕКСНА ПІДТРИМКА СОЦІАЛЬНО ВРАЗЛИВИХ КАТЕГОРІЙ НАСЕЛЕННЯ

Ветерани, внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю та інші вразливі категорії населення можуть скористатися послугами «єдиного вікна» звернувшись до будь-якої філії чи підрозділу Херсонської обласної служби зайнятості.

16:59 03.06.2024

Національна служба здоров’я України продовжує серію публікацій для ветеранів і ветеранок про те, як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

Якщо ветерану необхідна допомога щодо психічного здоров'я, першочергово він може звернутися до сімейного лікаря, який працює в закладі з договором НСЗУ на пакет медпослуг “Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги”. Сімейні лікарі цих закладів пройшли відповідний курс та можуть надати першу психологічну допомогу, виявить психічні і неврологічні розлади, направити на лабораторні та інструментальні дослідження, призначити лікування та забезпечити психологічну підтримку членів родини. За потреби лікар первинної медичної допомоги направить пацієнта до психіатра. Також до психіатра можна звернутися без направлення. Така послуга доступна у закладах, які мають договір з НСЗУ на пакет “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах”.

10:25 03.06.2024

Допомога на проживання ВПО настільки болюче питання, що початок кожного сезону спонукає нас замислюватися про те, хто має право на продовження виплат та за яких умов.

Отже з 1 червня виплати ВПО отримуватимуть найбільш вразливі особи, яким іще 1 березня автоматично продовжили допомогу на пів року.

09:45 03.06.2024

Щоб для споживачів комунальних послуг суми в платіжках не були критичними, можна скористатися програмою житлових субсидій.

Російська агресія та енергетичний терор завдають колосальної шкоди Україні й українцям. Війна триває, ворог продовжує руйнувати нашу енергетику.

09:39 03.06.2024

Український ветеранський фонд підготував традиційну добірку можливостей і корисної інформації для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин – користуйтеся самі та обовʼязково поширюйте серед друзів і знайомих.

Міжнародний фонд "Відродження" ініціює конкурс поезії та прози серед військовослужбовців і ветеранів, мета якого – створити простір, де історії військових можуть бути почуті, а їх голоси — посилені. Найкращі роботи увійдуть до антології, що вийде друком у “Видавництві Старого Лева” у 2025 році. Переможці у своїх категоріях додатково отримають грошові призи у розмірі 45 тис. грн. Роботи приймаються до 20 липня 2024 року. Оголошення переможців відбудеться не пізніше за листопад 2024 року. Детально: https://cutt.ly/teukETOh. Для участі заповніть реєстраційну форму: https://forms.gle/YboQtHvWSuFAEEPu7

14:52 02.06.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь