Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Соціальний захист

Український ветеранський фонд  інформує про можливості, які можуть зацікавити ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин. У добірці — де отримати нові знання і навички, куди звернутися по психологічну чи юридичну допомогу та інше. 

Український ветеранський фонд та Центр оборонних реформ спільно з Британським Королівським Інститутом оборонних та безпекових досліджень запрошує ветеранів та ветеранок до участі у навчальному курсі з розвідки з відкритих джерел. Навчання триватиме протягом квітня – липня цього року, заняття відбуватимуться у режимі відеоконференції. Щоб взяти участь у конкурсному відборі, заповніть до 26 березня, 18:00, форму за посиланням: https://veteranfund.com.ua/anketa-zaiavka-na-uchast-u-osint/

20:28 24.03.2024

Як ВПО отримати лікування туберкульозу

Діагностика та лікування від туберкульозу в Україні є безоплатними. Українці можуть отримати стаціонарне лікування від ТБ в будь-якому протитуберкульозному закладі країни, який продовжує працювати. Амбулаторно, тобто в домашніх умовах, лікуватися можна за фактичним місцем проживання.

14:34 24.03.2024

Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому проєкт Закону України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист (№10313).

Метою Закону є вдосконалення механізмів забезпечення деяких прав військовослужбовців, зокрема, на інформацію, медичне забезпечення, відпустки, визначення втрати працездатності, правового регулювання інших питань, пов’язаних із реалізацією прав військовослужбовців та військових посадових осіб під час проходження військової служби.

08:31 23.03.2024

На веб-платформі е-Ветеран функціонує Єдина база знань для ветеранів і ветеранок та їхніх сімей

Задля уніфікації освітніх послуг для ветеранів війни та членів їхніх сімей на веб-платформі е-Ветеран фахівцями Мінветеранів створено і функціонує Єдина база знань для ветеранів війни та членів їхніх сімей.

19:41 22.03.2024

Юридичний порадник для ВПО нагадує про необхідність до кінця березня звернутися із заявою для продовження виплат ВПО, а також про можливість самостійно перевірити право на продовження виплат, пройшовши “Тест на виплати” у чат-боті.

Тест максимально простий. Юридичний порадник для ВПО і БФ «Право на захист» спільно з Міністерство соціальної політики України побудували його таким чином, що більшість питань вимагають відповіді ТАК або НІ. Для цього є відповідні кнопки.

19:05 22.03.2024

Що таке “Єдина ветеранська лінія”?

Це спеціальна телефонна лінія для надання консультацій та підтримки для ветеранської спільноти, членів їх сімей та родин загиблих Захисників і Захисниць. Її запущено командою Мінветеранів спільно з Червоним Хрестом України у тестовому режимі.

18:57 22.03.2024

Уряд уточнив перелік категорій ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання

Війна, розпочата російською федерацією, змусила багатьох українців залишити свої домівки, рятуючись від ворожих обстрілів або окупації. Кількість тих, хто з 2022 р. став внутрішньо переміщеною особою, або повторно перемістився, сягнула 3,5 млн. В цілому на сьогодні, з урахуванням тих ВПО, які перемістилися після 2014 року, в Україні нараховується 4,9 млн ВПО. 

18:44 22.03.2024

Як ветерану отримати грант на власний бізнес?

Ветерани можуть отримати до мільйона гривень на розвиток бізнесу завдяки урядовій програмі "Власна справа". Гранти доступні для різних видів підприємництва: від кав'ярні до ремонту велосипедів. Головна умова – створення нових робочих місць.

13:01 21.03.2024

Уряд ухвалив рішення, яке запускає програму Мінветеранів із забезпечення ветеранів та їхніх родин безоплатною психологічною допомогою

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з ментальної, спортивної, фізичної, психологічної реабілітації та професійної адаптації.

12:14 21.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь