Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Соціальний захист

Продовжуємо розповідати про можливості, які можуть зацікавити ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин. Цього разу в добірці — про вакансії, навчання та інше. 

Міністерство у справах ветеранів розʼяснює, як призначається та виплачується одноразова грошова допомога у разі загибелі або інвалідності захисників і захисниць. Кому надається допомога, які її розміри, куди звернутися по призначення допомоги та як подати заяву і документи – у інфографіці, яку підготували фахівці Мінветеранів, за посиланням: https://cutt.ly/5wMn4uXc Потребуєте юридичної консультації? Нагадаємо, що юридичну допомогу ветеранам, військовим та членам їхніх родин надають юристи Українського ветеранського фонду. Щоб отримати індивідуальну письмову консультацію, заповніть форму: https://cutt.ly/cwIRc1ZM. Ми допоможемо розвʼязати ваші юридичні проблеми та захистимо ваші права та інтереси.

16:36 02.03.2024

Як призначається та виплачується одноразова грошова допомога у разі загибелі або інвалідності Захисників і Захисниць

За ініціативи Мінветеранів Урядом було спрощено подання заяви на призначення одноразової грошової допомоги (ОГД) у разі загибелі (смерті) чи інвалідності деяких категорій осіб відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Відповідно до змін до постанови КМУ №336 наразі подавати до Мінветеранів заяву на призначення ОГД можна не лише у паперовій, а й в електронній формі, в тому числі через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП).

20:15 01.03.2024

станом на 27 лютого 2024 року

ветеранська політика Близько 62,89% військовослужбовців хотіли б після демобілізації зайнятися власною справою - https://komspip.rada.gov.ua/news/main_news/76654.html

20:04 27.02.2024

До 31 березня 2024 року усі пенсіонери-переселенці, які стали ВПО до 24 лютого 2022 року, мають пройти ідентифікацію. Це допоможе державі упевнитися, що виплату отримує саме та людина, якій її призначено.

Один зі способів ідентифікації – за допомогою відеозв’язку. Заявку на проходження підтвердження особи потрібно подати до 15 березня, щоби працівники Пенсійного фонду України (ПФУ) встигли її опрацювати.

20:46 26.02.2024

Національна служба здоров’я України продовжує серію публікацій для ветеранів про те, як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

При лікуванні у стаціонарі та для амбулаторного лікування ветеран може розраховувати на безоплатні ліки. Є чотири шляхи забезпечення пацієнтів медикаментами. Програма “Доступні ліки”. Це державна програма, яка полегшує доступ до ліків людям із хронічними захворюваннями. За цією програмою пацієнти, які потребують постійного прийому певних ліків, можуть одержати їх безоплатно або з частковою доплатою. Для отримання “Доступних ліків” потрібен електронний рецепт від сімейного або лікуючого лікаря. Забрати медикаменти можна в аптеці, яка має договір із НСЗУ.

20:44 26.02.2024

Як військовослужбовцям отримати одноразову грошову допомогу в разі встановлення інвалідності

Військовослужбовці, які мають довідку медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) про встановлення інвалідності або відсотка втрати працездатності, мають можливість отримати одноразову грошову допомогу (ОГД). Про це повідомляє Урядовий портал. Отримати таку допомогу можна не пізніше ніж через 3 роки після видачі відповідної довідки МСЕК.

17:39 25.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь