Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Служба у справах дітей

Як відбувається оформлення опіки чи піклування?

 Кожна дитина потребує родини. Якщо ж вона залишилася сиротою або стала дитиною, позбавленою батьківського піклування, повнолітній родич може стати її опікуном або піклувальником. Така форма сімейного виховання є найпоширенішою в Україні.

08:47 06.03.2024

Уряд погодив зміни до порядку виплат дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які є випускниками шкіл

23 лютого Кабінет Міністрів України погодив законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» щодо виплати одноразової допомоги здобувачам освіти з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа».

19:07 23.02.2024

Фінансова допомога для прийомних сімей, ДБСТ, опікунів та усиновлювачів: як взяти участь у програмі

Програму грошової благодійної допомоги реалізовують «СОС Дитячі Містечка». Про це йдеться на сайті організації. «СОС Дитячі Містечка» є багаторічним партнером Мінреінтеграції.

20:45 22.02.2024

Парламент прийняв в першому читанні за основу проект Закону України щодо усунення законодавчого недоліку відносно адміністративної відповідальності батьків або осіб, які їх замінюють, за ухилення від виконання своїх обов'язків

Парламент прийняв в першому читанні за основу проект Закону України щодо усунення законодавчого недоліку (прогалини) відносно адміністративної відповідальності батьків або осіб, які їх замінюють, за ухилення від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх дітей (№9390). Метою законопроекту є врегулювання питання адміністративної відповідальності за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх дітей. За невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх дітей запроваджується адміністративна відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу у розмірі від 850 до 5100 гривень (зміни до ч. 1 ст. 184 КУпАП).

20:48 07.02.2024

Мінсоцполітики працює над тим, щоби зробити процес усиновлення більш зручним та доступним.

 Наша мета – цифровізувати процес, зробити його прозорішим та ефективнішим, спростити та прискорити етапи усиновлення. Уже зараз українці можуть подати заяву про усиновлення та зібрати необхідний пакет документів онлайн, без особистого відвідування державних установ.

21:23 06.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь