Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Служба у справах дітей

Сергій Орлов: Уряд підтримав постанову щодо можливості надання згоди на виїзд дитини засобами порталу Дія

Кабінет Міністрів України схвалив постанову щодо спрощення процедури надання дозволу на виїзд дитини за межі України. Відповідно до нововведень буде реалізована можливість надання згоди одного з батьків на тимчасовий виїзд за межі України дитини в супроводі другого з батьків з використанням мобільного додатка Порталу Дія та накладанням на відповідну заяву кваліфікованого електронного підпису «Дія. Підпис» («Дія ID»).

18:56 08.11.2023

У Дії можна отримати консультацію з усиновлення

За її результатами ви матимете змогу впевнитися, чи можете бути усиновлювачем, і що необхідно для того, щоб ним стати. Консультація допоможе оцінити готовність до усиновлення дитини, зрозуміти деталі цієї процедури, а також обрати форму сімейного виховання (опіка, піклування, прийомна сім’я або дитячий будинок сімейного типу).

21:17 26.10.2023

Попередження самогубств серед підлітків

Україну сколихнула хвиля самогубств серед підлітків. Зазвичай на такі вчинки дітей спонукає явище «романтизації суїциду» та стан афекту, коли душевний біль видається настільки глибоким, що його неможливо зупинити інакше.

18:46 23.10.2023

Як отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

Уже дев’ять років, з початку збройної агресії Росії проти України, дитинство тисяч українських дітей не розмальоване здійсненими мріями й посмішками, а сповнене ракетними обстрілами, біллю та втратами. Діти гинуть, втрачають рідних, власний дім, стають жертвами насильства та свідками руйнувань, отримують численні травмування.

18:01 16.10.2023

Діти з 14 років можуть самостійно звертатися по допомогу до юристів з питань позбавлення батьківських прав

Батьки зобов’язані піклуватися про своїх дітей. Але що робити, коли вони не виконують свої обов’язки щодо дитини або навіть шкодять їй? Тоді може постати питання про позбавлення батьківських прав. Як відбувається цей процес та як підлітку отримати допомогу юриста, розповідаємо далі.

19:16 12.10.2023

Щоб дитина зростала в сім’ї. Мінсоцполітики вдосконалює послугу соціального супроводу сімей у складних життєвих обставинах

Впродовж травня–жовтня 2023 року Мінсоцполітики пілотує Державний стандарт соціальної послуги супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Це - одна з найзатребуваніших соціальних послуг. Новий стандарт дозволить актуалізувати її та зробити акцент на розвитку  батьківських компетенцій. Результат пілоту презентували за участі Міністерки соцполітики Оксани Жолнович. На заході також вручили сертифікати та подяки  соціальним працівникам, які беруть участьу  пілоті.

19:23 02.10.2023

На яку допомогу при сплаті за житлово-комунальні послуги має право сім'я, в якій проживають прийомні діти

Сім’я, в якій проживають прийомні діти, має право на пільги, якщо середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу (3760 грн).

19:18 29.09.2023

Сім’ї з дітьми можуть оформити допомогу від держави на порталі Дія: доступні чотири нові соціальні допомоги

Команда Міністерства соціальної політики спільно з Міністерством цифрової трансформації України працює над цифровізацією сфери соціальних послуг. Відтепер на порталі Дія доступні ще чотири соціальні допомоги для сімей з дітьми.

19:09 29.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь