Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Соціальний захист

А ви знаєте, що можна знизити власні шанси захворіти на рак? Для цього потрібно дотримуватись простих рекомендацій, підготовлених Міжнародним агентством ВООЗ з дослідження раку:

Будьте фізично активними та дотримуйтесь збалансованого харчування. Нехай овочі, фрукти, цільнозернові продукти, боби та нежирне м’ясо птиці стануть звичною частиною вашого щоденного меню. Важливо також зменшити споживання солі та цукру в раціоні. Відмовтесь від вживання алкоголю та тютюну. Алкогольні напої можуть спричинити щонайменше 7 видів раку. Куріння — один з найважливіших факторів ризику розвитку онкозахворювань. Поради та корисні матеріали щодо відмови від куріння можна знайти тут: https://stopsmoking.org.ua/

12:24 16.02.2024

Допомога на проживання для ВПО: хто має звернутися із заявою про продовження виплат

Нещодавно Уряд прийняв постанову, якою вніс зміни у порядок призначення виплат на проживання для ВПО.  З 1 березня 2024 року виплати буде продовжено для більшості нинішніх отримувачів, які належать до найбільш вразливих категорій. Щоб підтримати їх, ще на 6 місяців, автоматично, продовжуються виплати для ВПО, які не мають можливості  працювати, а саме:

11:57 16.02.2024

Наприкінці січня Кабінет Міністрів України продовжив до 1 березня 2024 року виплати для внутрішньо переміщених осіб.

Отже, всі переселенці, що отримують виплати зараз, автоматично отримуватимуть їх до весни. Після цього – деяким категоріям виплати буде продовжено автоматично ще упродовж 6 місяців. Частині переселенців – за додатковим зверненням. Автоматично виплати продовжать отримувати:

20:44 15.02.2024

Українці, які отримали протези за кордоном, можуть обслуговувати й ремонтувати їх в Україні безоплатно в межах державної програми протезування.

Потрібно лише зареєструвати протез і людину, яка його отримала, в електронному кабінеті особи з інвалідністю. Як відбувається реєстрація?

20:18 15.02.2024

15 лютого – Міжнародний день дитини, хворої на рак.

Турбота про маленьких пацієнтів – пріоритет медичної системи й держави в цілому, адже саме діти будуватимуть країну майбутнього. Всі види медичної допомоги як для дорослих, так і для маленьких пацієнтів з онкологією є безоплатними, адже їх покриває Програма медичних гарантій. Серед послуг — діагностика, лікування включно з ліками, а також подальша реабілітація та паліативна допомога. Крім того, дітям з онкологічними хворобами сьогодні в Україні вже здійснюють трансплантацію кісткового мозку. І це повністю безоплатно для сім’ї хворої дитини. Під час лікування родичі можуть бути поруч з дитиною стільки, скільки бажають, в реанімації, зокрема – все задля комфорту дитини, що бореться з хворобою.

10:24 15.02.2024

15 лютого – Міжнародний день дитини, хворої на рак.

Почути цей діагноз – велике випробування для дорослого, а для дитини та її близьких – страшенний удар. За даними ВООЗ щороку близько 400 000 дітей та підлітків до 19 років чують діагноз “рак”. За даними Національного канцер-реєстру в Україні щороку діагностують близько 1000 нових випадків онкологічних хвороб у дітей. Найбільш поширеними онконедугами серед українських дітей є лейкемія (рак крові) та рак головного мозку.

09:29 15.02.2024

За яких умов, періоди догляду за особою з інвалідністю I групи зараховуються до страхового стажу

Періоди догляду за особою з інвалідністю I групи зараховуються до страхового стажу, якщо людина, яка здійснювала догляд: є працездатною (не досягла пенсійного віку та не є особою з інвалідністю);

20:20 14.02.2024

Більшість українців знає, що миття рук, дотримання дистанції та вакцинація – є базовою профілактикою ГРВІ. Але чи знали ви, що можна знизити власні шанси захворіти на рак?

Міжнародне агентство ВООЗ з вивчення раку (МАВР) підготувало рекомендації, які виконати може кожен! Будьте фізично активними та дотримуйтесь здорового харчування. Куріння, надмірна вага, вживання алкоголю, малорухливий спосіб життя та недостатнє споживання рослинної їжі — причини третини випадків раку.

20:04 13.02.2024

Як отримати одноразову грошову допомогу у разі встановлення інвалідності – детальне роз’яснення

На одноразову грошову допомогу (ОГД) мають право військовослужбовці, які отримали поранення, травму, контузію, каліцтво або захворювання, та мають довідку медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), якою встановлено інвалідність, або відсоток втрати працездатності.

19:30 13.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь