Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Соціальний захист

Національна служба здоров’я України презентує Гід по Програмі медичних гарантій для пацієнтів 2024.

Гід доступно розповідає, які послуги можна отримати на різних рівнях медичної допомоги та у різних лікарів. Чи можна зробити КТ і МРТ безоплатно? Чи покриває Програма медичних гарантій гормональні аналізи? Що робити, якщо в лікарні просять заплатити за ліки чи операцію? А також, які ліки можна отримати за програмою “Доступні ліки”. На ці та інші питання пацієнт може знайти відповіді в оновленому Гіді по Програмі медичних гарантій. Його зручно завантажити та завжди мати з собою в телефоні на випадок, якщо доведеться звернутися за медичною допомогою.

22:12 08.02.2024

новий стандарт медичної допомоги - «Нутритивна підтримка при онкологічних захворюваннях у дорослих».

Рак – одна з основних медичних проблем людства і науковці всього світу працюють над збільшенням ефективності лікування та пошуком нових підходів до нього.Операції, променева терапія та медикаментозне лікування — це не все, чого потребують люди з онкологічними хворобами. Важливий цілісний підхід у піклуванні про пацієнтів і пацієнток. Підраховано, що від 10 до 20% пацієнтів з онкологічними хворобами помирають не через пухлини, а через недостатнє отримання поживних речовин. Мальнутриція (недостатнє отримання чи засвоєння поживних речовин) під час терапії раку може бути наслідком як хірургічного втручання, так і хімієтерапії та одного з її наслідків – анорексії. Крім того, недостатнє харчування також впливає і на ефективність лікування та реабілітації.

22:03 08.02.2024

Створення і розвиток власної справи може допомогти ветеранам і ветеранкам повернутися до цивільного життя.

  Однак дуже часто захисники й захисниці, маючи ідею для власного бізнесу, не знають, як її реалізувати. Як стати підприємцем, яку систему оподаткування обрати, як визначитися з кодом виду економічної діяльності – пояснюють юристи Українського ветеранського фонду.

21:48 08.02.2024

До 31 березня 2024 року пенсіонери, які стали ВПО до 24 лютого 2022 року, можуть пройти ідентифікацію.

Проходити фізичну ідентифікацію мають усі одержувачі пенсій та соціальних виплат. Це дозволяє перевірити, чи дійсно виплату отримує саме той, кому її було призначено. Через карантин у зв‘язку з Covid-19 пенсіонери, які стали ВПО до 24 лютого 2022 року, отримували пенсію без проходження фізичної ідентифікації, але наразі дані необхідно поновити. Ідентифікацію можна пройти:

21:38 08.02.2024

Протезування в Україні доступне та безоплатне. Інфографіка

Протезування в Україні доступне та безоплатне – якісний протез можна отримати за рахунок державного бюджету. На забезпечення громадян допоміжними засобами реабілітації закладено 4,5 млрд грн. В умовах війни це важливо як для військових, так і для цивільного населення. Протез допомагає людям жити повноцінним життям, працювати, навчатися і займатися спортом. Хто може звернутися за протезом, як його отримати, та які документи для цього потрібно зібрати – дивіться в інфографіці.

21:04 08.02.2024

Зміни у призначенні допомоги ВПО: Мінсоцполітики роз’яснює деякі нюанси

Урядом 26 січня 2024 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Деякі питання соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих категорій осіб” (далі – Постанова № 94 ) задля підтримки внутрішньо переміщених осіб, зокрема сімей, в яких є особи, які потребують продовження виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

18:21 06.02.2024

Мінсоцполітики та Всесвітня продовольча програма ООН розширюють підтримку людей з інвалідністю

З початку повномасштабної війни міжнародні гуманітарні організації активно надають підтримку Україні й українським громадянам, зокрема, й у вигляді грошових виплат.   Особливо важливе значення така допомога має для вразливих категорій українців, які проживають у зоні бойових дій або – через інвалідність – не мають можливості самостійно звернутися за підтримкою.

16:45 06.02.2024

Війна триває і кількість людей, що потребують протезів, збільшується щодня.

Хто може отримати протез державним коштом? Чи йдеться лише про військових? За що саме платить держава та яку вартість протеза може відшкодувати? Насправді право на протезування державним коштом є не тільки у військових – кожен українець може отримати якісний протез за рахунок коштів державного бюджету.

14:12 06.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь