Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Соціальний захист

Час для дайджесту можливостей для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин.

Ветеранів, представників уряду, бізнесу, некомерційних організацій, інвесторів та громадськість запрошують взяти участь у конференції “Підтримка Ветеранського Підприємництва: Від Національної до Регіональної Перспективи”. Організатори — iHUB, Проект "Сapable Ukraine", Реабілітаційні сили України. Мета заходу — сприяння економічному розвитку та соціальній інтеграції ветеранів через підприємництво. Конференція відбудеться 28 лютого 2024 року. Дізнатися більше можна на сайті https://capableukraine.com.ua, щоб зареєструватися для участі — перейдіть за посиланням: https://cutt.ly/MwNuRS3q

20:23 24.02.2024

Верховна Рада зробила перший крок на шляху до посилення соціального захисту військовослужбовців

 За законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист» за основу із скороченням строку підготовки проголосував 271 народний депутат. Проєкт закону розробляла депутатська група спільно з представниками Міністерства оборони України. Норми законопроєкту передбачають низку пільг для військовослужбовців та розв'язують проблемні питання соціальної сфери у війську, зокрема:

21:00 23.02.2024

Ти як? Назад до цивільного життя повертається все більше захисників і захисниць України.

Це наші однолітки, однокласники, це люди, які стоять поруч у метро чи на касі, і мало що видає в них ветеранів війни. Власне, як і те, крізь що вони проходять, аби повернутися не лише додому, а й до нормального життя. Це Дмитро. У 2022 році він добровільно вступив до ЗСУ, опанував саперну справу, виконував бойові задачі. Пізніше отримав складну травму і втратив ногу. Каже, найстрашніше було — розповісти дружині.

20:01 21.02.2024

До 25% випадків раку викликають віруси гепатитів і папіломи людини.

Чому так? Бо ці віруси не викликають хворобу одразу, довго залишаються непоміченими. Віруси папіломи та гепатитів В та С можуть спонукати уражені клітини надмірно ділитися, що веде до розвитку пухлини. Уберегтися від онкогенних вірусів і раку допоможуть вакцинація, бар’єрна контрацепція та користування іншими засобами індивідуального захисту. Розповідаємо детальніше. Гепатит — це запалення печінки переважно через вірусну інфекцію. 96% всіх смертей через вірусні гепатити спричинені вірусами гепатиту В та С. Вони ж є головними причинами раку печінки. Цей тип раку посідає третє місце за смертністю серед онкозахворювань.

15:23 20.02.2024

Як отримати протез: шлях пацієнта з ампутацією

По-перше, протезування в Україні безоплатне для всіх, хто цього потребує. Держава оплачує встановлення якісних протезів, а також їх обслуговування та ремонт. Для отримання якісного протеза не потрібно чекати встановлення інвалідності.

20:24 19.02.2024

Національна служба здоров’я України продовжує серію публікацій для ветеранів про те, як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

Щоб вчасно виявити небезпечні захворювання легень, варто раз на рік робити флюорографію. Це рентгенологічне дослідження легенів, яке показує запалення, пухлини, туберкульоз та інші зміни. Зверніть увагу: лікар направляє на обстеження, лише якщо для цього є підстави. Ветеран може зробити флюорографію безоплатно. Програма медичних гарантій покриває і обстеження, і розхідні матеріали до нього. Тобто, купувати рентгенівську плівку абощо не потрібно.

19:56 19.02.2024

Традиційно ділимось із вами дайджестом можливостей для ветеранів, ветеранів та членів їхніх родин.

Актуальна інформація та корисні можливості допоможуть на шляху з фронту додому. 04 березня 2024 року стартує навчання на реінтеграційну програму "Кіберзахисники" ветеранів та ветеранок у галузі кібербезпеки від Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global). Навчання триватиме чотири місяці та буде проходити в онлайн та офлайн форматі. Дедлайн подання заявки на участь продовжено до 22 лютого 2024 року. Детальна інформація та реєстрація за посиланням: https://is.gd/yMpOYE

19:04 17.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь